Brüsszeli tanulmányút másodszor

Brüsszeli tanulmányút másodszor

Image source: https://www.politico.eu/article/exclusive-european-commission-leaked-plans/

Számely Éva részt vett az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete által megszervezett háromnapos brüsszeli tanulmányúton. A 2019. december 3. és 5. között lezajlott program keretében a résztvevők előadásokat hallgattak meg az Európai Bizottság munkatársaitól az intézményről és annak szerepéről az uniós döntéshozatalban, valamint több kiemelt szakpolitikai témáról, mint az Európai Unió következő költségvetése, a migrációs politika vagy a klímaváltozás elleni küzdelem. A tanulmányút részesei ellátogattak az Európai Parlamentbe és a Magyar Állandó Képviseletre is.
 

Hegedűs István véleményét közölte az Il Piccolo című lap 2017.
Hegedűs István részt vett Gdańskban az Európai Szolidaritás Központban az "A European Success Story?" című videó bemutatását követő kerekasztal-beszélgetésen 2021. szeptember 30-án. A beszélgetés ITT elérhető.
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. szeptember 13-án Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének az Európai Parlamentben, Strasbourgban előadott beszédéről, hangsúlyozva, hogy az Európai Bizottság az európai uniós reformtörekvések élére állt. 
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak az Európai Bizottság várható válaszáról a magyar kormány újabb nemzeti konzultációjára 2017. október 4-én. Bár a Bizottság cáfolhatja a vádakat, érvei aligha jutnak el a magyar polgárok többségéhez Hegedűs szerint.